DOCENTEN

ZANG

Sara Mossel

Sara Mossel zangdocente Veense Popschool

Sara is al vanaf haar zevende aan het zingen en komt Via musical les op de Kleynkoor Academy in Noordwijk terecht die fungeert als kweekvijver voor muzikaal en cultureel talent. De organisatie selecteert middels audities de jongeren, organiseert repetities, workshops en masterclasses. Zij begeleidt de jongeren tot en met de koppeling aan beroepsopleidingen.

Met de opgedane kennis blijven optredens niet achter en is Sara veel on the road met de band Crazyhouse Collective; enthousiaste, jonge, professionele muzikanten in verschillende formaties van 7-mans band tot een akoestisch duo.

Ambitieus als Sara is, heeft ze verder gestudeerd aan de muziekopleiding PACT+ te Amsterdam, richting zang en heeft deze opleiding inmiddels afgerond.

Sara vindt het belangrijk dat je plezier hebt tijdens het zingen en dat je je op je gemak voelt tijdens de zanglessen.

“We kijken samen naar wat bij jou past en ontdekken hoe we het beste uit jou en je stem kunnen halen!” aldus een enthousiaste Sara.


GITAAR

Stanimir Lambov

Stanimir is een gitarist, improvisator en componist uit Bulgarije en heeft zich sinds een aantal jaren gevestigd in Nederland. Op het Conservatorium in Groningen heeft hij zich ontwikkeld als professioneel gitarist en leeft hij zijn passie tot op de dag van vandaag.

Zijn liefde voor de gitaar heeft hem in veel verschillende muzikale situaties gebracht en heeft hem een ​​veelzijdige speelstijl laten ontwikkelen. Stanimir’s gitaarspel wordt dan ook beïnvloed door allerlei soorten muziek, waaronder jazz, klassiek, wereldmuziek, rock, blues, funk, elektronica en nog veel meer. Hierdoor kan hij de perfecte basis neerleggen bij leerlingen op de Popschool.

Stanimir houdt van spontaniteit en improvisatie in zowel het maken van muziek als het les geven. Hij heeft een grote interesse ontwikkeld voor volledig geïmproviseerde muziek, terwijl hij tegelijkertijd gepassioneerd is door compositie en het werken als sideman voor verschillende projecten.

Je kunt dus zowel als beginnende en als (ver-)gevorderde gitarist terecht bij Stanimir!

Joy Burgers

Joy Burgers basgitaar docent bij de Veense Popschool Roelofarendsveen

Zoals bijna alle docenten is ook Joy vroeg begonnen met gitaarspelen. Muziek beviel haar zo goed dat zij uiteindelijk muziek is gaan studeren op PACT+ te Amsterdam. Deze opleiding heeft zij in 2022 succesvol afgerond en heeft hier veel ervaring op gedaan.

Hoewel Joy is afgestudeerd op basgitaar, speelt zij ook gitaar, drums en kan zij ook zingen; ze kan een eigen band starten! Het lag dan ook voor de hand om met alle ervaring inderdaad een eigen band te starten.

Joy heeft in meerdere bands gespeeld, beginnend met Pale Blue in 2018 en is nu vooral bezig met Oxblood. Componeren vind zij het leukst en genres waar Joy zich erg in thuis voelt zijn bijvoorbeeld Reggae, Indie, Alternative Rock en Folk.

Muziek is voor Joy een van de belangrijkste dingen in haar leven. Het spreekt dan ook voor zich dat zij graag haar kennis en passie wilt overbrengen op leerlingen, multifunctioneel als ze is op gitaar en basgitaar.

Joy omschrijft haarzelf als een empathische en motiverende docent die fun in de lessen een belangrijke factor vindt. Joy, haar naam spreekt voor zich!


DRUMS

Roalt Breet

Roalt Breet drumdocent bij de Veense Popschool Roelofarendsveen

Roalt is oprichter van de Veense Popschool. Hij begon te trommelen toen hij 7 jaar was en bij de lokale drumband bleek al gauw dat zijn talenten niet onberoerd konden blijven. Dankzij de creativiteit in de drumband ontwikkelde Roalt zich ook op veel verschillende percussie-instrumenten. Deze drumband is omgevormd tot big band waarin Roalt voor lange tijd drummer was.

Maar de kant van een coverband begon steeds meer te trekken. De stap naar verschillende coverbands was dan ook snel gemaakt, waarmee hij ontelbare geslaagde optredens heeft gedaan. Nu speelt Roalt nog steeds actief in verschillende projecten.

Zelf noemt Roalt zich autodidact (‘kennis verkregen door zelfstudie’), maar heeft wel noten leren lezen tijdens zijn periode in de drumband.

Hij weet dan ook als geen ander hoe hij de lessen leuk kan maken en houden!

Jur Kuijper

Jur kuijper docent veense popschool
Toen hij op zijn 5e voor het eerst van zijn leven een live optreden zag, was hij enorm onder de indruk van de drummer. Dit was voor Jur het startpunt om later drummer te worden. Al op 6-jarige leeftijd mocht hij privéles nemen van zijn ouders, wat Jur uiteindelijk 12 jaar aaneengesloten jaren heeft gedaan.
 
Maar Jur wilde meer: na een vooropleiding bij Artez te Arnhem, heeft hij auditie gedaan op het Conservatorium van Rotterdam (Codarts) en is daar direct toegelaten. Jur heeft deze opleiding succesvol afgerond.
 
Nu houdt Jur zich vooral bezig met het spelen in verschillende bands zoals Philine. Hij vindt het leuk om mensen enthousiast te krijgen voor drums en samen op zo’n leuk mogelijke manier het instrument te leren bespelen. Bij Jur moet je zijn voor drums dus!
 

Basgitaar | Piano

Sergio Leeflang

Sergio Leeflang basgitaar docent bij de Veense Popschool Roelofarendsveen

Sergio’s ouders stimuleerde hem altijd om iets met muziek te gaan doen, waarop hij besloot om cursussen op verscheidene instrumenten te volgen.

Op zijn 10e koos hij uiteindelijk om door te gaan met gitaarles. Door afwezigheid van de bassist in de kerk, kreeg hij op zijn 14e prompt een basgitaar in mijn handen gedrukt en dat beviel zo goed dat hij zichzelf leerde om basgitaar te spelen.

Tijdens zijn middelbare school periode speelde hij mee bij verschillende bandjes en kreeg snel meer ervaring.

Hij besloot op 17-jarige leeftijd dan ook om te kiezen wat hij echt leuk vond en maakte de stap naar het conservatorium in Haarlem waar hij met zijn autodidactische ervaringen werd aangenomen. Sindsdien speelt hij in verschillende bands, voornamelijk Gospel, Soul en R&B en doet hij sessiewerk bij verschillende projecten waaronder een Jazz kwintet, een bigband en studiowerk.

Op het conservatorium had Sergio als bijvak piano. Multifunctioneel als hij is, geeft hij daarom ook pianoles.